S-a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Onești, județul Bacău

spacer 09.01.2020

spacer Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș și directorul general al Raja SA, Felix Stroe, au semnat, astăzi, la sediul MFE, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul Onești în perioada 2014-2020”, finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
spacer Datorită acestui proiect, finanțat cu 275,6 mil. lei fonduri europene, 19.000 locuitori ai municipiului Onești vor avea acces la apă potabilă și alți 41.500 vor beneficia de servicii de canalizare la cele mai înalte standarde.
spacer De asemenea, proiectul va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin stimularea investițiilor private în aria de implementare, asigurarea accesului la servicii publice de apă și canalizare de calitate, îmbunătățirea calității vieții și a stării de sănătate a populației și dezvoltarea durabilă a zonei.
spacer Suplimentar, datorită implementării proiectului vor fi create 22 noi locuri de muncă.
spacer Ministrul Ioan Marcel Boloș a subliniat progresele companiei Raja SA – „un exemplu de bune practici pentru alte companii din domeniu. Mă bucur că echipa de aici și-a folosit experiența și priceperea pentru a-și extinde operațiunile și în afara zonei în care a operat inițial, respectiv județul Constanța. Proiectul investițional demarat astăzi în municipiul Onești este un exemplu de operativitate în slujba beneficiarilor din aria de operare.”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.
spacer La rândul său, directorul general al Raja  SA, Felix Stroe, a arătat că „Municipiul Onești va avea cel mai modern sistem de apă și canalizare din România datorită implementării proiectului, localitatea fiind până în prezent în afara Master Planului județului Bacău în ceea ce privește infrastructura de apă, canalizare și epurarea apelor uzate”.
spacer În aria proiectului vor fi făcute următoarele investiții în infrastructura de apă:
spacer – 1 captare nouă pe râul Trotuș;
spacer – 1 stație tratare apă;
spacer – 1 stație clorinare;
spacer – 1 stație nouă de înmagazinare a apei;
spacer – 1 stație clorinare reabilitată;
spacer – 6,9 km conductă aducțiune nouă;
spacer – 4 stații noi de pompare a apei;
spacer – 6,78 km rețea extinsă de distribuție apă potabilă;
spacer – 18,86 km rețea reabilitată de distribuție apă potabilă.
spacer Investiții în colectarea și tratarea apei uzate:
spacer – 3,4 km rețea canalizare reabilitată;
spacer – 26 km rețea canalizare extinsă;
spacer – 11 stații noi de pompare a apei uzate;
spacer –  6,6 km noi de conducte refulare;
spacer – 1 stație de epurare reabilitată.
spacer De asemenea, proiectul asigură finanțare pentru:
spacerSistem centralizat SCADA apă – apă uzată la nivel local și conectare cu cel existent în aria de operare a Raja;
spacerEchipamente și utilaje operaționale, destinate operării și întreținerii infrastructurii de apă și canalizare la nivelul ariei de operare a operatorului regional Raja SA.
spacer Până la preluarea serviciului de către RAJA SA, populația beneficia de apă potabilă numai câte trei ore seara și dimineața, iar accesul la canalizare era în mică proporție, sistemul existent având o vechime de peste 60 de ani.
spacer La ceremonia de semnare a contractului au mai fost prezenti președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța, Valentin Saghiu și primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.
spacer Despre RAJA SA
spacer RAJA SA este cel mai mare operator public regional din România în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă și al epurării apelor uzate şi deserveşte peste 3 milioane de beneficiari din județele Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Dâmbovița, Brașov, Prahova și Bacău.
spacer Comunicat preluat de la Ministerul Fondurilor Europene

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 11-Jun-2024 8:21

IGSU

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube