August 2016

Caravana Filmului Românesc Onești 2016

spacerAtmosfera evenimentului din Onești nu s-a schimbat foarte mult de anul trecut, chiar dacă între timp a fost ales un alt primar, iar locul de desfășurare a proiecțiilor s-a mutat în parcul orașului. Caravana Filmului Românesc, organizată de Asociația CineCultura și MDV Audio-Video, i-a adus localității un premiu pentru activitate culturală, așa că noul primar, ing. Nicolae Gnatiuc, s-a implicat în organizare. Ideea lui de a muta proiecțiile în parc, în fața Sălii de sport ”Nadia Comaneci” a fost de bun augur, iar localnicii au venit în număr mare la întâlnirea cu filmele românești și cineaștii invitați.
spacer Peste tot vedeai afișe cu programul, iar la primărie s-a organizat o conferință de presă, preluată de media locală. 

spacer Cea de-a patra ediție a Caravanei Filmului Românesc la Onești a fost realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și al Dacin Sara. Regizorul Laurențiu Damian, președinte UCIN, și regizorul Șerban Marinescu, președinte Dacin Sara, au fost prezenți la proiecții și au prezentat filmele.
spacer Organizatorii Roxana Busu și Mihai Orășanu au propus filme românești clasice, dar și producții recente, ca Dincolo de calea ferată, regizată de Cătălin Mitulescu, care a venit la vizionare împreună cu actrița Ada Condeescu. La proiecția peliculei Carmen, regizorul Doru Nițescu a fost prezent împreună cu actrița Rodica Lazăr, originară din Onești. Invitați speciali au fost și actorii Dorel Vișan și Bogdan Stanoevici.   
spacer Pentru anul viitor, caravana va avea un program special cu filme de animație și documentare vechi, care au intrat deja într-un proces de digitalizare, realizat de Dacin Sara și MDV Audio Video.
spacer Caravana Filmului Românesc face acum parte dintr-un program european, care încurajează modalitățile de promovare a cinematografiilor naționale.

Detalii: caravanafilm.ro / facebook 


Imagine: Valeriu Ciubotaru - www.aarc.ro

Caravana Filmului Românesc

spacer Conferința de presa prilejuita de desfășurarea evenimentului din cadrul "Caravana filmului românesc",
spacer Invitați: Laurențiu Damian, profesor la Facultatea de film din cadrul UNATC si președinte al UCIN; Șerban Marinescu, regizor, președinte Dacin Sara; Mihai Orasanu, producător, profesor universitar la UNATC si inginer de sunet; Bogdan Stanoevici, actor si secretar de stat; Roxana Irina Busu, coordonator eveniment, critic de teatru.

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

Galerie video Onesti Online

 

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube