Ianuarie 2016

Conferinţă de presă - apă şi canalizare

Ziua Unirii la Oneşti

Sinaxa Protoieriei Oneşti

spacer Cea de-a XVI-a sinaxă a preoților din Protopopiatul Onești s-a desfășurat luni, 11 ianuarie, la Mănăstirea ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” și ”Sf. Proroc Ilie” (metoc chiriarhal) de pe Valea Oituzului.

spacer Alături de soborul de slujitori ai sfântului altar din Protoieria Onești, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia clerul și ierarhul au trăit bucuria comuniunii depline prin împărtășirea cu Sfântul Trup și Sfântul Sânge ale Mântuitorului Hristos.
spacer Cum este tradiția, în cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit rugăciunile de dezlegare pentru preoții și credincioșii prezenți. Totodată, în cadrul sărbătorii de astăzi, arhidiaconul Ciprian Ignat, secretat eparhial, a citit meditația lirică ”Machiavelismul satanic” compusă de ierarhul Romanului și Bacăului pentru Duminica după Botezul Domnului, iar preotul Ilarion Mâță, directorul Centrului Rezidențial de la Hârja, a prezentat comentariul și semnificațiile teologico-dogmatice ale meditației.
spacer În cuvântul rostit la finalul sinaxei, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe preoți şi credincioşi să "înalțe rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu ca să dăruiască neamului românesc şi lumii întregi: pace şi linişte, să reverse harul şi binecuvântarea Sa care să ne sfințească şi să ne ferească de orice primejdie care vine de la cel rău. Anul pe care l-am început, să ne rugăm să fie un an al milei Domnului!".
spacer De asemenea, Înaltpreasfințitul Ioachim a precizat faptul că în această vară, când se împlinesc 100 de ani de intrarea României în Primul Război Mondial, pe Valea Oituzului vor fi organizate mai multe activități social-filantropice și cultural-misionare de către Eparhia Romanului și Bacăului, cu implicarea Protopopiatului Onești, la care sunt așteptați să participe tinerii din această zonă încărcată de istorie și cultură românească. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a vorbit preoților despre importanța regăsirii în comuniune liturgică, în jurul Potirului lui Hristos:
spacer „Această liturghie, în toată dimensiunea ei harismatică, liturgică, tradițională, mistagogică, ne-a adunat în rugăciune potrivit unei tradiții statornicite de 16 ani la Onești, de când am fost rânduit ca păstor al frățiilor voastre în Biserica lui Hristos.
spacer Ne-am adunat în fiecare an pentru a ne regăsi în rugăciune și a ne împărtăși din potirul euharistic.
spacer Sunt 16 ani de când ne împărtășim din Potirul dragostei pe care Hristos ni-l oferă de fiecare dată când ne adunăm în comuniune liturgică, sorbind din Sângele Său și hrănindu-ne cu Trupul Său, devenind astfel cosangvini cu El, ca frați ai Lui.
spacer Astăzi ne-am adunat în liturghie aducând mulțumire lui Dumnezeu, în acest metochion chiriarhal, pentru tot ce a făcut pentru eparhia noastră.
spacer Vă îndemnăm să vă regăsiți în Liturghie cu Hristos, cu copiii voștri, cu păstoriții voștri și cu cei ce v-au cerut să vă rugați pentru dânșii, rugând pe Hristos Domnul ca toți să fim una întru El”
, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.
spacer La rândul său, preotul protopop Constantin Alupei, a mulțumit ierarhului și preoților „pentru participarea la sinaxă, fapt ce constituie o mărturie a comuniunii de slujire și rugăciune în această protoierie”.
spacer De asemenea, părintele Alupei a exprimat, în numele clerului oneștean, mulțumirea sufletească de a se fi rugat și împărtășit din același Sfânt Potir cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Revelion 2016 la Oneşti

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

Galerie video Onesti Online

Total filmari ianuarie 2014: 1 H 28 min.

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube