Iunie 2016

Administraţia Publică Locală Oneşti 2016 - 2020

spacer Consiliul Local Oneşti, rezultat în urma alegerilor din 5 iunie 2016, s-a întrunit, în prima sa şedinţă, cea de constituire.
spacer Evenimentul a avut loc luni, 28 iunie, ora 10.oo, în sala de şedinţe a primăriei.
spacer Conform prevederilor legale, s-au pus în aplicare procedurile de validare a consilierilor şi primarului.
spacer Aceştia au depus jurământul de credinţă.
spacer S-a urmat procedura de constituire a comisiilor de specialitate, acestea urmând să-şi aleagă preşedinţii în următoarea şedinţă.
spacer Prin vot secret, doamna Laura Abageru, din partea ALDE a fost desemnată să ocupe funcţia de viceprimar pentru următorii 4 ani.
spacer Preoţii Protopopiatului Oneşti, în frunte cu protoiereul Ioan Bârgăoanu au dat binecuvântare micului parlament oneştean, urându-le succes, la început de drum.
spacer Aleşii au primit din partea acestora sfintele scripturi, o cruce care să străjuiască sala de consiliu şi câte o icoană.
spacer Vezi aici structura completă a noii administraţii locale...

Spectacol interlingvistic la Oneşti

Proiect educaţional european

spacer Asociatia Amicii Colegiului Tehnic Petru Poni este partener intr-un proiect de parteneriat strategic ERASMUS + cu titlul TEACHING ENTREPRENEURSHIP - LEARNING ENTREPRENEURSHIP.
spacer Proiectul se adreseaza tinerilor fara loc de munca, fara calificare si care ar dori sa-si deschida propria afacere.
spacer In cadrul atelierului pilot de initiere in antreprenoriat, tinerii invata esentialul despre deschiderea unei afaceri si deprind notiunile de baza cu care se opereaza in mediul economic.
spacer In proiect sunt angrenati profesori si tineri din Germania, Islanda, Spania, Letonia si Romania.
spacer Demarat in septembrie 2014, proiectul se va incheia in august 2016. Una din ultimele etape ale proiectului s-a consumat sambata, 18 iunie 2016, cand a avut loc Conferinta Nationala cu tema: Introducere in antreprenoriat.
spacer Conferinta a fost sustinuta de cadre didactice din invatamantul superior si preuniversitar, reprezentanti ai camerei de comert, AJOFM, formatori si antreprenori de succes.

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a consumuluiu de droguri


Acesta este reportajul de la Trinitas TV - pe scurt


Pe larg...

spacer Acest proiect a fost inițiat, în cadrul Protoieriei Onești, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub genericul "Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox", în luna martie 2016 și va continua pe parcursul întregului an.
spacer Parteneri la acest demers sunt două instituții importante din orașul Tg. Ocna: Spitalul Penitenciar și Centrul de reeducare, care au prezentat cazuri reale ale foștilor delincvenți și consumatori de stupefiante, pentru a identifica riscurile la care se expun tinerii din comunitate.
spacer În cadrul acestui Proiect s-au derulat două campanii: "Dependent de speranță - Închisoarea nu este un capăt de drum" și "Libertatea omului este partea divină din el - Depinde de tine dacă vrei să o păstrezi", care au avut ca scop principal prevenirea delincvenței și a consumului de droguri.
spacer Aceste activități au avut loc și vor continua în toate Școlile Gimnaziale, Colegiile Naționale și Liceele Tehnologice din Protoieria Onești.
spacer Joi, 16 iunie 2016, ora 10.00. la Cinematograful "Capitol", în colaborare cu Primăria municipiului Onești, instituțiile implicate în Proiect au concluzionat activitățile desfășurate în anul școlar 2015-2016.
spacer în sală au fost prezenți elevi însoțiți de cadrele didactice, ca beneficiari direcți la aceste campanii.
spacer Iniţiatorii evenimentului au invitat reprezentanţi din partea Agenţiei Naţionale Antidrog, Penitenciarului Târgu Ocna, Centrului de Reeducare Târgu Ocna, Spitalului Municipal Oneşti – Compartimentul de Primiri Urgenţe.
spacer Vorbitorii au informat publicul tânăr despre droguri, efectele negative pe care le au acestea şi consecinţele dependenţei de substanţele psihotrope.
spacer Punctul forte al evenimentului l-a constituit prezenţa, în faţa tinerilor a doi deţinuţi, din penitenciarul Târgu Ocna, care au acceptat să-şi spună povestea de viaţă.
spacer Au fost dependenţi de droguri şi s-au infectat cu virusul HIV.
spacer De asemenea, au acceptat să-şi spună povestea încă doi tineri internaţi în Centrul de Reeducare Târgu Ocna.
spacer Au urmat discuţii interactive în cadrul cărora, tinerii din public au adresat intrebări atât deţinuţilor cât şi reprezentanţilor instituţiilor menţionate.

Colegiul Naţional Dimitrie Cantemir şi-a premiat elevii merituoşi

Ajutor din partea Bisericii pentru familiile sinistrate din localitatea Helegiu

Înălţarea Domnului - Ziua Eroilor la Oneşti - 9 iunie 2016

Municipalitatea oneşteană a premiat elevii merituoşi

Festivitatea absolvenţilor 2016

spacer Am intitulat acest material "Festivitatea absolvenţilor". Ar fi trebuit să fie "Marşul absolvenţilor" dar a plouat torenţial aşa că s-a decis ca evidenţierea elevilor merituoşi să se realizeze la Cinema Capitol.
spacer Va exista şi Gala Învăţământului şi Sportului dar după alegeri. S-a decis acest lucru pentru ca premiile oferite celor cu merite deosebite să nu fie interpretate ca un demers menit să atragă capital de încredere din partea electoratului.

1 iunie 2016 - Ziua Copiilor


Preoţii Protopopiatului Oneşti au oferit celor mici, de ziua lor, o ciocotată şi binecuvântări.

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

Galerie video Onesti Online

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube