Mai 2015

Hramul Catedralei Pogorârea Duhului Sfânt - 25 de ani

Sfârşit de an şcolar la Oneşti

Actiuni caritabile

spacer Luni, 18 mai 2015, la Onesti, a debutat Proiectul social - caritabil ”Lumina lui Hristos luminează tuturor” proiect derulat sub egida Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.
spacer Un punct important al proiectului il constituie campania de informare și sensibilizare ”Ajută-mă să văd și eu ca tine”, desfășurată în liceele, școlile și parohiile din Onești.
spacer Pentru ca aceasta campanie sa aiba efectul scontat, la Cinematograful Capitol a fost organizat uneveniment caritabil dedicat tinerilor cu deficiente de vedere.
spacer Evenimentul vine dupa praznuirea duminicii vindecarii orbului din nastere si a debutat cu o conferinta avand ca tema „Orbirea sufletească și orbirea trupească – cum putem preveni obscuritatea și indiferentismul social”.
spacer Conferinta a fost sustinuta de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și Medicul Oftalmolog Dr. Dana Câlțaru.
spacer Elevii scolilor si liceelor din Onesti au adresat invitatilor intrebari legate de deficientele de vedere, interesandu-se deopotriva atat de latura medicala cat si de cea spirituala a acestei probleme.
spacer Tinerii au primit raspunsuri din partea invitatilor. Mai mult, reprezentantul sectorului social-filantropic, parintele consilier Eugen Ciuchi, a prezentat publicului structurile din cadrul Arhiepiscopiei Romanului care se ocupa cu acte de binefacere si multiplele proiecte umanitare derulate de acestea. In cadrul manifestarii, copiii ambliopi și nevăzători de la Liceul special ”Moldova” din Tg. Frumos, au oferit un moment artistic (teatru și cântec) pentru a sprijini persoanele ce se află în aceeași suferință.
spacer Corala preoților din Protoieria Onești a încântat auditoriul printr-un concert pascal iar copiii de la Scoala Ghita Mocanu din Onesti au recitat un poem dedicat „nevazatorului din nastere” scris chiar de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului si Bacaului In incheiere, IPS Ioachim i-a premiat pe cei ce s-au implicat in aceasta campanie asigurandu-i totodata de intregul sprijin.

spacer Luni, 18 mai 2015, un grup de credinciosi ai parohiei "Sfantul Gheorghe" – Orbic - Buhusi au vizitat centrul social-medical de ingrijire a persoanelor varstnice din parohia „Sfantul Gheorghe” sat. Harja, com. Oituz jud. Bacau – protoieria Onesti.
spacer Credinciosii au donat, pentru batrani, alimente de baza: ulei, zahar, faina, orez si alte materiale necesare bunului mers al activitatii din acest centru.
spacer Ofrandele au fost sfintite in cadrul unui parastas savarsit in memoria celor trecuti intru vesnicie.
spacer Credinciosii au oferit oua rosii si cozonac persoanelor internate in acest camin.
spacer Actiunea s-a desfasurat in contextul anului omagial al parohiei si manastirii azi, an care indeamna la mai multa conlucrare in actul pastoral-misionar, comuniune fraterna si innoire spirituala.
spacer Caminul de batrani de la Harja functioneaza din 2006 cu implicarea directa a IPS Arhiepiscop Ioachim al Romanului si Bacaului.
spacer Centrul dispune de dotari moderne: cabinete medicale, sala de kinetoterapie, sala de fizioterapie, ecograf, ascensor si camere de supraveghere

Ziua eroilor

Acţiune antidrog la Oneşti

spacer Tinerii din Oneşti au făcut cunoştinţă cu doi foşti consumatori de droguri, acum deţinuţi şi seropozitivi HIV-SIDA.
spacer Cei doi au acceptat să-şi spună cutremurătoarele poveşti de viaţă în speranţa că cei ce-i ascultă nu vor aluneca pe calea pierzaniei.
spacer Totul s-a petrecut în aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” Oneşti în cadrul unei campanii educative antidrog ce s-a intitulat „Dependent de speranţă. Închisoarea nu este un capăt de drum”.
spacer Pentru aceasta acţiune şi-au dat mâna: Administraţia Naţională a Penitenciarelor prin Spitalul Penitenciar Târgu Ocna şi Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului prin Protoieria Oneşti.
spacer Reprezentanţii celor două instituţii Au explicat tinerilor ce sunt drogurile şi cât de periculos este consumul acestora.
spacer Adolescenţii au urmărit un film documentar despre consumatorii de droguri şi reabilitarea lor, au aflat cifre îngrijoratoare din statisticile ultimilor ani şi, speră organizatorii, au înteles că nu trebuie să se atingă de stupefiante nici măcar cu gândul.

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

Galerie video Onesti Online

 

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube