Ianuarie 2015

Unirea de la 1859 sărbătorită la Oneşti

Premiera in viata spirituala a oneştenilor

spacer Înaltpreasfinţitul Ioachim a venit la Oneşti, pentru prima data, în calitate de Arhiepiscop. Până la jumătatea lunii decembrie 2014, I.P.S. Ioachim, avea rangul de Arhiepiscop Vicar, funcţia de Arhiepiscop "plin" fiind îndeplinită de I.P.S. Eftimie, care, cu două zile înainte să împlinească 100 de ani, a trecut la cele veşnice.
spacer Peste 100 de preoţi ai Protopopiatului Oneşti au slujit Sfânta Liturghie în frunte cu Înalt Preasfinţitul Ioachim.
spacer Slujba religioasă a fost oficiată cu prilejul Sinaxei preoţilor Protopopiatului Oneşti, organizată pentru al 16-lea an consecutiv. Din anul 2000, sujitorii sfintelor altare vin la această slujbă pentru a se împărtăşi din acelaşi sfânt potir. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Ierotheos“, a preoţilor Protopopiatului Oneşti, dirijată de pr. Adrian Ţopa.
spacer Un moment inedit l-a constituit predarea, de catre reprezentanţii bisericilor din protopopiat a vechiului Antimis, ce fusese oferit de regretatul Episcop Eftimie şi primirea noului Antimis şi a Sfântului Mare Mir. Acest eveniment are loc după întronizarea unui nou Episcop sau Arhiepiscop şi simbolizează reinvestirea preoţilor în rânduielile bisericeşti şi acordarea încrederii din partea ierarhului.
spacer Pentru biserici, Sfântul Antimis este un obiect deosebit de important. I.P.S. Ioachim, în predica de la final, a asemănat acest obiect cu drapelul de luptă al unităţilor militare.

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

Galerie video Onesti Online

Total filmari ianuarie 2014: 1 H 28 min.

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube