CATEGORII

Biserici ortodoxe Oneşti

Website Protoieria Oneşti - www.protoieria-onesti.ro

Catedrala "Pogorarea Duhului Sfant"
  • FOTO stadiu 2003 - 2006
  • FOTO-VIDEO [turnare-sfintire clopote]
  • Vesmantul Cuvioasei Paraschieva

Turnarea si sfintirea clopotelor catedralei onestene

Vesmantul Cuvioasei Paraschieva

spacer Mitropolitul Daniel al Moldovei si Bucovinei a daruit Protoieriei Onesti un vesmânt al Cuvioasei Paraschieva. Preotii spun ca un astfel de cadou este facut foarte rar de catre inaltele fete bisericesti. Mitropolitul Daniel a luat aceasta decizie impresionat fiind de pelerinajul fara precedent pe care credinciosii onesteni l-au efectuat la moastele Cuvioasei Paraschieva.
spacerIn urma cu doua saptamâni, un convoi de 14 autocare si 20 de microbuze a patruns in Iasi transportând peste o mie de credinciosi. Onestenii s-au comportat exemplar inchinându-se pe rând la racla Cuvioasei Paraschieva.
spacerVazând credinta, evlavia si dragostea onestenilor pentru Paraschieva, Mitropolitul Daniel a daruit onestenilor Vesmântul Cuvioasei Paraschieva, odor bisericesc de o mare importanta, inzestrat cu puteri tamaduitoare pentru cei foarte credinciosi. Vesmântul este expus la Catedrala onesteana “Pogorârea Duhului Sfant” pentru toti aceia care vor sa se roage si sa-l atinga pentru a se tamadui de suferintele trupesti si sufletesti.
spacerNoul obiect de cult intrat de curând in patrimoniul Protoieriei Onesti a fost, in premiera, purtat pe brate de preoti la procesiunea din 6 decembrie 2006, procesiune ce a marcat ziua oficiala a municipiului de pe Trotus.
Google Street View

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare |

Protectia Consumatorilor A.N.P.C.

sus
Fii la curent cu noutatile...
youtube