CATEGORII

Biserici ortodoxe Oneşti

Website Protoieria Oneşti - www.protoieria-onesti.ro

Capela "Sfantul Pantelimon" - de la spital

  • FOTO
  • VIDEO
Google Street View

spacerCapela din curtea Spitalului Municipal, cu hramul "Sf. Pantelimon" (icoana) patron si ocrotitor al medicilor si bolnavilor a fost data in folosinta in vara anului 2005.
spacer Preotii Protoieriei Onesti savarsesc aici slujbe rugandu-se pentru tamaduirea celor in suferinta.
spacer La ceastă capelă slujeste Cărăusu Iulian, care a fost numit prin hotărârea permanentei Consiliului Eparhial nr. 2257/15, în octombrie 1999.
spacer Constructia capelei a început în anul 2000. Lucrările au început prin eforturi financiare provenite din donatii ale credinciostilor si prin sprijinul nemijlocit primit din partea Parohiei “Pogorârea Sf. Duh” Onesti prin Părintele Protoiereu Alupei Constantin, ajutor constând în constructii (fier beton, lemn, etc.), iar de la cota 3,30 m pe verticală lucrările au fost preluate de Primăria Municipiului Onesti prin domnul primar Emil Lemnaru care a definitivat lucrările de construire a Capelei si pictare în tehnica tempera, în luna decembrie 2007.
spacerLa Capela "Sf. Pantelimon" se săvârsesc sfinte slujbe zilnic, specifice unei biserici de spital, si în toate Sf. Sărbători si Duminici. D

 

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare |

Protectia Consumatorilor A.N.P.C.

sus
Fii la curent cu noutatile...
youtube