Noiembrie 2018

Oneștiul în An Centenar - o lecție de istorie complexă și consistentă

spacer Joi, 22 noiembrie 2018, la Muzeul de Istorie Onești tinerii au primit o consistentă lecție despre trecutul nostru pe aceste meleaguri, în contexttul Anului Centenar.
spacer Cei prezenți au avut parte de o expoziție de fotografie documentară despre Primul Război Mondial însoțită de o alta, cu adevărat captivantă de relicve militare, descoperite în zona noastră, și care datează din cele două mari conflagrații militare care au zdruncinat întreaga lume.
spacer Vă oferim, în acest material video, rezumatul evenimentului cu îndemnul de a-l urmări integral pentru că merită.
spacer În prima parte vedem scurte cuvântări susținute de invitați, o expunere însoțită de fotografie documentară oferită de prof. Bogdan Romandaș, o melodie însuflețitoare - toate acestea însoțite de imagini foto documentare și aspecte ale expoziției de relicve militare descoperite prin detecție de metale de membrii Asociației "Propsectorii Istoriei" - pe care vă invităm să-i vizitați la adresele www.history-prospectors.com - www.facebook.com/prospectorii - Exponatele pe care le vedem au fost prezentate și la Muzeul Național de Istorie.
spacer În a doua jumătate a filmului ne bucurăm de o piesă de teatru intitulată "Scrisori din tranșee". Interpretată de actorul Valentin Braniste în regia lui Vali Bolat, piesa este un monolog ce se constituie într-un veritabil tablou al Războiului de Reîntregire presărat din belșug informații, stări sufletești, percepții, trăiri - într-un cuvânt proiecția conștiinței unui ostaș pe durata războiului.

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

Galerie video Onesti Online

 

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube