CATEGORII

Sănătate şi ocrotire

Centrul Buna Vestire

Surorile lui Isus Răcumpărătorul - Fundaţia "Victorine Le Dieu"
Calea Mărăşeşti, 60, 601145-Oneşti (BC);
tel. 0234.319.887
  • FOTO
Google Street View

Fundatia “Victorine Le Dieu”, aproape de cei aflati in nevoie - Un nou centru de caritate si-a deschis portile la Onesti

spacer Sâmbata, 18 august, intr-un cadru festiv a fost inaugurat Complexul “Bunavestire”, centru infiintat prin stradaniile calugaritelor din Fundatia “Victorine Le Dieu”, Congregatia « Surorile lui Isus Rascumparatorul ». Asa cum era si firesc, la eveniment au participat un mare numar de oficialitati locale, române, dar si italiene. Incepând cu orele 10,00, au inceput sa soseasca reprezentanti ai Primariei municipiului Onesti, un mare numar de consilieri municipali onesteni, primarul localitatii Avelino-regiunea Napoli, dr. Giuseppe Di Milia, care a fost insotit de catre consilieri italieni, dar si Sorin Brasoveanu, directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Bacău .
spacer De la eveniment nu putea lipsi maica Maria Teresa Dupont, presedinta Fundatiei « Victorine Le Dieu » si maica generala Congregatia « Suore di Gesu », « Redentore », Italia.
spacer In deschidere au rostit alocutiuni, primarul Onestiului, Emil Lemnaru, cel care a tinut sa evidentieze activitatea de caritate, neintrerupta, a sorei Maria Michela Martiniello, dar si Mihai Frentescu, cel care, de mic, s-a aflat in grija calugaritelor din Congregatia « Surorile lui Isus Rascumparatorul » si care, in prezent, urmeaza cursurile facultatii de arhitectura din Bucuresti.
spacer Sfânta Liturghie a fost oficiata de catre episcopul de Iasi, Petru Gherghel, a episcopului florentin, responsabil de viata consacrata la nivelul conferintei episcopilor din România, Florentin Crihalmeamu, in prezenta a peste 60 de preoti catolici, a reprezentantilor bisericii ortodoxe, a reprezentantilor bisericii greco-catolice din Maramures, a nuntiului apostolic din România, dar si a nuntiului apostolic din Republica Moldova, Jean Claude Perisset. Dupa celebrarea Sfintei Liturgii si binecuvântarea centrului, invitatii au avut parte de un generos program artistic.
spacer Un moment emotionant a fost cel in care sora Maria Michela Martiniello a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului de pe Trotus. De altfel, sora Michela Martiniello a venit in Onesti, in urma cu mai mult timp, mai precis in 1991, iar de atunci desfasoara o veritabila campanie de caritate. A ajutat copii si mamele sarace din Onesti si nu numai, oferindu-le, zilnic, câte o masa calda, dar si pregatindu-le nenumarate surprize cu prilejul diferitelor sarbatori. Trebuie precizat faptul ca, incepând cu 1998, de când s-a infiintat aceasta fundatie, in acest centru si-au gasit refugiu mame respinse de societate, dar si copii lipsiti de orice protectie.
spacer “Centrul va oferi asistenta medicala pentru bebelusi si va avea in vedere crearea unui cadru familial adecvat pentru adolescenti. Exista si adolescenti de la casa pe care o avem in Slanic Moldova, unii liceeni, altii la facultate, care vor fi gazduiti aici, la acest centru. Practic, portile acestui centru sunt deschise oricui are nevoie”, ne-a declarat sora Maria Michela Martiniello, presedinta Fundatiei “Victorine Le Dieu”-Onesti.

D. LUNGU - Onesti Expres

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare |

Protectia Consumatorilor A.N.P.C.

sus
Fii la curent cu noutatile...
youtube