CATEGORII

Evenimente grave

Explozie Aroma Rise - Elon - Fabrica de parfumuri

Explozie la Oneşti. Doi bărbăti au suferit arsuri. - 14 martie 2016

Incendiu în municipiul Onești, strada Industriilor.

Postare ISUJ Bacău - Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău on 14 Martie 2016

spacer Luni, 14 martie a.c., la ora 13:28, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Mr. CONSTANTIN ENE" al Județului Bacău a fost anunțat, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre producerea unei explozii urmată de incendiu, în muncipiul Onești, strada Industriilor.
spacer Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, tip B, din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești.
spacer La sosirea forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat faptul că incendiu s-a produs o hală de producție, ce aparține unui operator economic.
spacer Obiectul de activitate al operatorului economic este producerea de substanțe chimice pentru industria parfumeriei.
spacer Totodată, s-a constat că hala de producție are o suprafață de aproximativ 1.250 de metri pătrați.
spacer Pompierii militarii au fost informați că în urma evenimentului au suferit arsuri doi bărbați, care s-au deplasat la Spitalul Municipal Onești cu mijloace private, până la sosirea forțelor de intervenție.
spacer În sprijinul pompierilor din onești la locul incendiului s-au deplasat și câte o autospecială de intervenție cu spă și spumă din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău și Moinești, precum și câte o autospecială din cadrul Serviciilor Private pentru Situați de Urgență a operatorilor economici de pe platform industrială Onești (RAFO, Chimcomplex și Carom).
spacer De asemenea, pentru coordonarea acțiunilor de intervenție și de lichidare a incendiului la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.
spacer La ora 15:15 invendiul a fost lichidat.
spacer De menționat este faptul că, la fața locului s-a deplasat și autospeciala CBRN, care a prelevat probe de aer, apă și sol pentru analiza substanțelor rezultate în urma evenimentului.
spacer Cauza probabilă a producerii exploziei urmate de incendiu este în curs de stabilire.
spacer Comunicat I.J.S.U. Bacău.

www.Desteptarea.rospacer O hala industriala a explodat, astazi, in jurul orei 13.00, in zona industriala din Onesti.
spacer In urma exploziei urmata de incendiu, la hala de productie din Onesti, doua persoane au fost ranite si au ajuns la Spitalul Municipal Onesti cu arsuri, in special la nivelul fetei.
spacer Este vorba despre doi barbati, unul de 54 de ani iar celalalt de 46 de ani.
spacer „Pacientul de 54 de ani are arsuri de gradul II si III pe circa 20 la suta din suprafata corpului. Are arsuri pe fata, gât si incheietura mâinii. I s-a acrodat primul ajutor si va fi transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Al doilea barbat are arsuri de gradul II, pe 10 la suta din suprafata corpului, mai mult la nivelul fetei, a fost internat pe Sectia de Chirurgie si pentru ca nu sunt complicatii va ramâne in spitalul nostru”, a declarat dr. Adrian Brânzaniuc, director medical la Spitalul Municipal Onesti.
spacer La locul incendiului au intervenit in prima faza trei autospeciale de lucru cu apa si spuma de la Detasamentul Onesti, iar alte doua masini de interventie au plecat imediat in sprijin de la Detasamentele Bacau si Moinesti, toate actionând pentru lichidarea focului.
spacer La fata locului au ajuns si echipaje SMURD, dar si grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau.
spacer Se pare ca este vorba despre o hala ce se intinde pe circa 1.300 de metri patrati, este situata in vecinatatea Carom, apartine unui agent economic si are ca profil de activitate producerea de substante chimice folosite la prepararea parfumurilor.
spacer Explozia initiala s-ar fi produs la un reactor de etanol, a fost urmata de incendiu dar si de alte explozii in lant, insa de intensitate mai redusa.
spacer Firma respectiva are in total 75 de angajati, iar in urma evenimentului a fost sesizat si Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau.

...
Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare |

Protectia Consumatorilor A.N.P.C.

sus
Fii la curent cu noutatile...
youtube